אנו נעמידך על רגליך "עמודי זהב על אדן כסף ורגליים נאות על עקבים נכונים" - בן סירא כ"ז-י"ח

מדרסים אורטופדיים

אישה נועלת מדרס לכף הרגל לפני שהיא עושה ספורט

כפות הרגליים שלך עלולות לכאוב למדי מעמידה כל יום ומהליכה למרחקים ארוכים בעבודה. למרות שאנו מבלים זמן רב בישיבה, כפות הרגליים שלנו הן עדיין הדרך העיקרית שבה אנו שומרים על הנוחות שלנו ועל הבטיחות לאורך כל היום. למעשה, מחקרים מראים כי על כל שעה שאתה מבלה בישיבה, הסיכוי שלך לפתח מספר בעיות נפוצות בכף הרגל גדל ב-25%. זה מהווה סיבה טובה לעבור בדיקות כירופרקטיות קבועות, כמו כן גם לרכוש נעליים ומדרסים אורטופדיים כדי שתוכל להקל על הכאב שלך בזמן שאתה עובד או עושה ספורט. אם אתם מרגישים שאין סיכוי שתוכלו לעבור את החיים בלי נעליים מיוחדות או תוספות שיעזרו לכם בכאבים, אז זה הזמן ללמוד עוד על מדרסים אורטופדיים!

כאבי גב ורגליים

אתה בטח לא יודע, אבל יש חשיבות בעלת משמעות רבה לנעליים נכונות – ולא רק בנוגע לכפות הרגליים. עמידה לא נכונה, הליכה לא טובה או עקומה והרגשה של עיקולים ובליטות בדרך – כל אלה יכולים להוביל לכאבי רגליים נוראיים, ואם לא תשים לב ותדאג לכל צעד – כאבים אלה יכולים להגיע עד לגב! המון אנשים בעלי כאבי גב כבר הלכו לטיפולים שונים, ושם חוזרים על אותה אמירה – מי שלא הולך נכון, שלא משתמש בנעל הנכונה או במדרס שמתאים את הגוף לסביבה, סביר שימשיכו ויחמירו לו כאבי הגב.

פגיעות הנגרמות בעקבות חוסר תמיכה לרגליים

אם יש משהו שכל אחד צריך לדעת זה הדברים הנוראיים שיכולים לקרות לגוף אם לא דואגים לנעלי הליכה מותאמות, במיוחד עם מדרסים טובים. נתחיל מפלטפוס – אמנם אתה לא יכול לקבל את זה עקב מקרה מסוים, אבל זה בהחלט נתון שחשוב להתחשב בו – שכן להמון מכם יכול להיות שיש את זה, ונעליים ללא מדרסים מותאמים במצב זה יכולות להוביל לכאבי רגליים נוראיים. מלבד זאת יש בעיות רגליים כמו דורבן בעקב הרגל, אפילו חולי סוכרת יכולים להיפגע מנעל לא מותאמת – היא מחמירה בעיות של כף רגל סוכרתית! וכמובן מעבר לזה, מחלות גב כמו עקמת סבירות להתרחש ללא כלי הליכה נוחים.

מה קורה כשישנה תמיכה אורטופדית?

כמו עם הגב בזמן שינה או הצוואר עם כריות מיוחדות, מדרסים אורטופדיים יכולים להועיל מאוד בהבנייה של תנוחה יציבה לרגליים, וכמובן לעזור לך בהתנהלות יומיומית תקינה, פשוטה וללא כאבים – בכל זאת, אתה צריך להסתובב על הרגליים לכל מקום, אז זה רק עוזר כשיש תמיכה נוחה וחסרת כאב.

מהם מדרסים אורטופדיים?

על מנת לענות על שאלה זו כראוי, עלינו להבין אילו סוגי מדרסים קיימים. ישנם סוגים רבים של תוספות נעליים ומדרסים אורטופדיים, ולכל אחד מהם שימושים שונים. אנשים רבים חושבים על מדרסים אורטופדיים כאל עוד סוג של תחתית לנעליים, אבל הם למעשה סוג אחר לגמרי של תמיכה. במקום להיות מחוברים לחלק התחתון של הנעליים שלך, הם נועדו להיכנס לתוך הנעליים שלך לתוך קשת הרגליים.

כיצד פועלים מדרסים אורטופדיים?

כאשר הרגליים כואבות באופן קבוע או לאורך רוב הזמן, חשוב לקבל עזרה בתמיכה של הרגל. לפעמים זה עניין של הזרמת דם – ואז אתה יכול להשתמש בתרופות או גרביים מיוחדים, אבל זה לא תמיד עוזר. לפעמים זה עניין אחר – אבל גם תחבושות לא יעזרו לנצח. תוספת אורטופדית לנעל עוזרת בנעילה לאורך זמן של נעליים, הליכה וריצה בצורה נוחה והכל לאורך זמן – ללא כאבים חמורים.

איזה סוג של מדרסים אורטופדיים הכי מתאימים לי?

ישנם סוגים רבים ושונים של מדרסים אורטופדיים, לכל אחד שימושים מיוחדים משלו. אתה יכול, למשל, לנסות סוגים שונים של מדרסים כדי למצוא את המדרס המתאים לך, אבל הנה כמה מהסוגים הפופולריים ביותר: מדרסים יבשים – מדרסים אלו עשויים מגומי או חומר פלסטי. לעתים קרובות הם חסרי ריח וניתן להשאיר אותם בנעליים שלך עד שנה. מדרסים חצי יבשים – מדרסים אלו מגיבים יותר טוב למים, וניתן ללבוש אותם בנעליים רטובות. הם סופגים רטיבות, אבל הם לא מכניסים מים לחלוטין. מדרסים יבשים ויבשים למחצה – אלה שילוב של חומרים יבשים ויבשים למחצה. מדרסים רטובים ויבשים – יש להם חלק פנימי מתאים למים, וחלק יבש מבחוץ.

יתרונות השימוש במדרסים אורטופדיים

שליטה טובה יותר בכאבי כף הרגל והקרסול – אנשים רבים חווים כאב או עקצוץ בכפות הרגליים והבהונות עקב תרופות ללא מרשם או אפילו ממזונות ללא מרשם. שימוש במדרס אורטופדי במקום בתרופות יכול לעזור לך להרגיש יותר בשליטה על כאבי כף הרגל והקרסול. מסייע בנפיחות ויובש – תלונה שכיחה נוספת בקרב אנשים עם בריאות ירודה של כף הרגל היא היובש המתמיד בכפות הרגליים. מדרסים רטובים חלקית עוזרים בכך, כמו גם בשמירה על חום הרגליים במזג אוויר קר. יעיל נגד נקעים בעקב ובקרסול – אחד הסיבוכים הנפוצים ביותר כתוצאה מנקע או מתיחה הוא עצם שבורה. אם כף הרגל שלך פוגעת בעצם, או אם יש לך אוסטיאופורוזיס, אז המדרס האורטופדי יכול לעזור לבריאות עצם טובה יותר. 

חסרונות של שימוש במדרסים אורטופדיים

מדרס אורטופדי לא מותאם – אם אתה לוקח מדרס שאינו במידה הנכונה, עשוי מהחומר הנכון או מותאם לבעיות ברגליים שלך זה יכול להיות קצת מגביל לכפות הרגליים ובקרסוליים – ולעשות את ההפך מהמטרה. בסך הכל, בריאות כף הרגל הטובה ביותר מגיעה משילוב בריא של תזונה, תרגילים ספורטיביים ומדרסים אורטופדיים מיוחדים. חסרון נוסף הוא העלות – מדרסים אורטופדיים לא זולים, וייתכן שתצטרך לשלם עבורם סכום יותר גבוה מהנורמה פעם בשנה.

מה הם היתרונות של מדרסים מותאמים אישית?

אמנם זה נשמע מוזר – זה כמו שתצטרך התאים נעליים אישית לעצמך – אבל זה לא יכול להיות יותר נורמלי מזה. ממש כמו שעדשות מגע משמשות לתפקיד חשוב, מבלות איתך המון זמן מהיום ובעקבות הכל דורשות התאמה אישית ומדויקת – כך גם המדרסים שלך מתאימים הכי טוב כשהם יוצרו במיוחד בשבילך. כיום ניתן ליצור מדרסים שיהיו בצורה של מבנה כף הרגל – ולפעמים אפילו יהיו בצורה המיטבית ביותר לתיקון בעיות קיימות (כמו קריסה פנימה וכדומה) מבלי לגרום לך לסבול או פשוט לקנות משהו בשביל שיהיה בבית. מדרסים מותאמים אישית יעבדו הכי טוב בשבילך בלבד.

כיצד להשתמש במדרסים אורטופדיים

בהתאם לבעיית כף הרגל הספציפית שלך, אתה עשוי לגלות שמדרסים אורטופדיים מספקים הקלה מספקת כדי להצדיק את המחירים הקיימים. עם זאת, אם אינך בטוח אם תוספת תתאים לך או לא, שקול להזמין כמה דגמים גנריים ולנסות אותם לפני שאתה רוכש זוג יקר יותר, או זוג מותאם אישית.

לסיכום

אם אתם חווים כאבים בכף הרגל, חשוב לקבל עזרה בהפטרות ממקור הכאב. בעיות נפוצות בכף הרגל כמו רגליים שטוחות, תרופות ללא מרשם לטיפול בכאבים שונים ברגליים ואפילו מחלות כמו עקמת של הגב, יכולות להיות מטופלות ואפילו חסרות צורך – במקרה של התרופות – עם התאמה כירופרקטית פשוטה. עם זאת, אם לא מטפלים הבעיות בכף הרגל עלולות להפוך לרציניות מאוד ואף לסכנת חיים. בכל מקרה מומלץ כשאתה מנסה דברים חדשים – תמיד בצע את המחקר שלך לפני שאתה מתחיל. אל תפחד לשאול שאלות וללמוד יותר על מה שאתה עושה עם הגוף שלך וכיצד זה משפיע על הבריאות שלך.

על מה דיברנו עד כה?
דניאל וייס - פודיאטור
דניאל וייס - פודיאטור

מייסד ומנהל רפואי – מרפאות וייספיט לכף הרגל ופצעים.
יו"ר – ועדה המייעצת בפודיאטריה לשר הבריאות.
שותף מייסד חברת Diagnosi – פיתוח טכנולוגי לרגלי סוכרתיים.
יועץ ארצי בכיר לכף הרגל הסוכרתית – קופ"ח מכבי.
מנהל מרפאת כף רגל – צה"ל (מיל.)

כואב לך בכף הרגל? | צרו איתי קשר:
מאמרים נוספים באותו נושא: